Päärolissa Malmi -projektin ensi-illassa WHO DIS?

Esitys joukkoon kuulumisesta, kokemusten kaipuusta ja uusista aluista.

Kuva: Satbir Singh

WHO DIS? on Helsingin Kaupunginteatterin alueellisen taidehankkeen, Pääroolissa Malmin nuortenteatteriesitys. Näyttämöllä nähdään Pääroolissa Malmin nuorten ryhmä, jossa on mukana 13–19-vuotiaita nuoria eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Kaikki esityksen materiaali on syntynyt syksyn 2022 aikana nuorten ideoista, näkemyksistä ja kokemuksista. Nuoret vastaavat esityksen tekstimateriaalin lisäksi myös musiikista.

WHO DIS? on realistinen kuvaus elämästä ja olemisesta nuorten itsensä kertomana. Esitys tahtoo luoda samaistumispintaa etenkin nuorille katsojille ja tehdä näkyväksi todellisia tarinoita – niitäkin, jotka liian usein jäävät piiloon. Esityksessä katsojat pääsevät nuorten keskelle ja kohtaamaan heidän maailmansa sellaisena, kuin he ovat halunneet sen paljastaa. Ryhmän ohjaajina ovat toimineet Pääroolissa Malmin taiteilijat Laura Ikonen, Janne Puustinen ja Aleksi Kinnunen.
   
Esitykset: ensi-ilta 29.11, 2.12., 7.12., 13.12. klo 18  
Malmitalo, pieni sali (Ala-Malmin tori 1)

   
Esityksessä on rajallisesti katsomopaikkoja. 
Varaa paikkasi etukäteen: paaroolissamalmi@hkt.fi tai tekstiviestillä p. 0406529932.
Esitys on maksuton. Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.
   
Ohjaus: Laura Ikonen  
Käsikirjoitus: Janne Puustinen  
Dramaturginen ideointi: Janne Puustinen, Laura Ikonen, Aleksi Kinnunen, Jenny Jumppanen  
Äänisuunnittelu, musiikin ohjaus ja musiikkituotanto: Aleksi Kinnunen  
Skenografia: Immanuel Pax  
Puvustus: Työryhmä / Allu Ikäheimo, Frode Stenar, Emilia Tatti, Nina Virkki (HKT), Tiina Sivonen (HKT)
Näyttämötekninen apu: Kari Haakanen, Kari Hyväkkö, Jussi Kauppila (HKT)
Valokuvat: Satbir Singh 
Juliste: Narmin Al-Jburi
Tuotanto: Jenny Jumppanen (HKT), Mirka Nokka (Malmitalo)  

Ravintolateatteri Mustassa Lampaassa jatkuu

Alma Syrjänen, Janne Puustinen, Tiina Naumanen ja Antti Heikkinen. Kuva: Marc Sabat.

Mikä Pamelaa ja Bobbya hermostuttaa? Millainen salaisuus kätkeytyy ravintolan kylmiöön? Kuka onkaan Jack Small-Amphetamine? Villiintyykö kansa Macarenan kiihkeistä rytmeistä? Ja miten pölynimurikauppias Turpeinen liittyy tähän kaikkeen?

Istahda Valkoisen Pässin pöytään ja heittäydy nostalgiselle matkalle 90-luvun tunnelmiin. Lama-Suomen aikaisesta paikallishistoriasta innoittunut esitys kietoutuu Mustan Lampaan loihtiman upean illallisen ympärille pitäen katsojan imussaan viimeiseen suupalaan saakka. 

Käsikirjoitus & ohjaus: Antti Heikkinen, Tiina Naumanen, Janne Puustinen

Näyttelijät:
Antti Heikkinen
Tiina Naumanen
Janne Puustinen
Alma Syrjänen (ravintola Musta Lammas)

Näytökset Ravintola Mustassa Lampaassa: 18.11.2022-18.3.2023

Ovet avataan klo 17.30. Esitys alkaa klo 18 ja kestää koko illan.

Kesto (illallinen + esitys): Noin 4 h 30 min.

Koko kokemuksen hinta (esitys + illallinen juomapaketilla): 112 eur

Yhteistyössä:

www.marcsabatphotography.com

www.artique.fi

Lisätietoja ja lipunmyynti ravintola Mustan Lampaan verkkokaupassa.

Työmiehen vaimo Tikkurilan teatterissa

“Ei se synti ole, jos mies halpa-arvoisen naisen viettelee ja onnettomaksi saattaa. Tuhannet ovat sen tehneet eikä sitä heille ole viaksi luettu.”

Hääilo on ylimmillään ja tanssilattia täynnä, kun Johanna ja Risto saavat toisensa. Kun juhlat ovat ohi, käy ilmi, että Riston kohdalla loppua ei näy – päättymätön nuoruuden menovaihe syö lopulta paitsi omat, myös kaikkensa yrittävän Johannan säästöt ja tulot. Riston entinen kihlattu, kaltoinkohdeltu Kerttu, yrittää seistä omilla jaloillaan ja pysyä elämän syrjässä kiinni, mutta yön pimeimpinä hetkinä korvaan kuiskitut lupaukset rohkaisevat häntä luottamaan – vielä kerran.

Työmiehen vaimo on yksi Minna Canthin tunnetuimpia teoksia. Ilmestymisvuonnaan 1885 se aiheutti valtavan kohun rajun yhteiskuntakriittisyytensä vuoksi. Tikkurilan Teatterissa nähtävä, Janne Puustisen sovittama ja ohjaama esitys on aitoa Canthia, mutta sitä tarkastellaan nykypäivästä käsin, osana maailmaa jossa elämme nyt. Epätasa-arvo, syrjäytyminen ja kaksinaismoralismi ovat teemoja, jotka puhuttavat meitä yhä.

Ensi-ilta Kulttuuritehdas Vernissan Vernissasalissa 21.10. klo 19.00.

Muut esitykset: su 23.10. klo 13.00 / la 29.10. klo 13.00 & klo 19.00 / su 30.10. klo 13.00 / to 10.11. klo 19.00 / la 12.11. klo 19.00 / su 13.11. klo 19.00 / pe 25.11. klo 19.00 / la 26.11. klo 19.00

Käsikirjoitus: Minna Canth
Ohjaus ja sovitus: Janne Puustinen
Lavastus ja valosuunnittelu: Pikku-Markku Tuominen
Äänisuunnittelu: Aleksi Kinnunen
Puvustus: Aila Pelkonen
Koreografiat: Soile Vedenpää
Tuotantokoordinaattori: Marjut Eskola
Valokuvat: Leena Tiuri
Graafinen suunnittelu: Aino Järvi-Eskola
Tekniikan ajo esityksissä: Kalle Kivimaa, Sami Jokihaara
Lavastuksen toteutus: Tomi Tikka

Rooleissa (osassa rooleista kaksoisroolitus): Anna Norros, Anna-Sofia Tourunen, Charlie Nevander, Hilkka Karvinen, Iiro Ristola, Janne Niinivaara, Katja Luoma, Maikki Viitikko, Markus Ukkola, Minna Laine, Nina Tikka, Päivi Salminen, Roosa Luhta, Saku Laaksonen, Sini Keinänen, Susanna Melander

Esityspaikka: Vernissasali, Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa
Ikäsuositus: yli 15-vuotiaille
Kesto: n. 2 h 15 min (sis. väliajan)

Esitysoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.

Lisätietoja Tikkurilan teatterin nettisivuilta.

Kuvat: Leena Tiuri

Muistin paikalla ensi-illassa Pöljän pysäkillä

Muistin paikalla on teatteriesitys pienestä pysäkistä pienessä pohjoissavolaisessa kylässä. Se on esitys saapumisista ja lähtemisistä, suuren maailman tuulahduksista salokylän porstuassa. Se on esitys siitä, miten historia tapahtuu koko ajan kaikkialla, ja miten meistä jokainen on osa tapahtumien virtaa. Se on esitys muistamisesta.

Teoksen henkilöt ja tapahtumat ovat saaneet innoituksensa Pöljän kylän historiallisista tositapahtumista. Keskeisenä lähteenä on toiminut Aira Roivaisen blogi Hajamietteitä Pöljältä.

Näytökset Pöljän pysäkillä (Pysäkkitie 50, Siilinjärvi).

Ensi-ilta sunnuntaina 7.8. klo 13 ja klo 15.

​Muut näytökset:
Ke 10.8. klo 17 ja klo 19
To 11.8. klo 17 ja klo 19
La 13.8. klo 13 ja klo 15
Su 14.8. klo 13 ja klo 15
Ti 16.8. klo 17 ja klo 19
Ke 17.8. klo 19
To 18.8. klo 19
Ti 23.8. klo 17 ja klo 19 (HUOM! Lisänäytöspäivä!)

Liput:
15/12 € (peruslippu / alennusryhmät, maksu käteisellä)
040 722 3214 (arkisin klo 17 jälkeen ja viikonloppuisin) / teatterivivates@gmail.com

HUOM! Vain 45 katsojaa per näytös. Varaathan paikkasi etukäteen!

Noin tunnin mittainen esitys liikkuu pysäkkialueen sisä- ja ulkotiloissa ja voi tämän vuoksi olla haasteellinen liikuntarajoitteisille katsojille. Kahvio palvelee esityksen jälkeen.

Yhteistyössä Pöljän Kyläyhdistys ry.

Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi -ravintolateatteriesitys Mustassa Lampaassa

Kuva: Marc Sabat.

Miksi ravintoloisija Jusélius ei voi sietää valkosipulia? Mistä salaisuudesta hovimestari Tammenlehto vaikenee? Kuka onkaan todellisuudessa salaperäinen neiti Prokojef? Pelastaako rauha ja rakkaus maailman? Tuleeko Kekkonen sittenkään? Ja miten pikajuoksu liittyy tähän kaikkeen?

Istahda Valkoisen Pässin pöytään ja heittäydy 1970-luvun vakoilujännärin vietäväksi. Kylmän sodan aikainen paikallishistoriaan pohjautuva esitys kietoutuu Mustan Lampaan loihtiman upean illallisen ympärille pitäen katsojan jännityksessä viimeiseen suupalaan saakka. 

Ovet avataan klo 17.15. Esitys alkaa klo 18 ja kestää koko illan.

Esitykset:
24.-25.9.2021
8.-9.10.2021
15.-16.10.2021
12.-13.11.2021
19.-20.11.2021
3.-4.12.2021
10.-11.12.2021

21.-22.1.2022
11.-12.2.2022

25.-26.3.2022

Käsikirjoitus & ohjaus: Antti Heikkinen, Tiina Naumanen, Janne Puustinen
Näyttelijät: Antti Heikkinen, Tiina Naumanen, Janne Puustinen, Anu Heiskanen

Kesto (illallinen + esitys): Noin 4 h 30 min.
Koko kokemuksen hinta (esitys + illallinen juomapaketilla): 112 eur
Liput: Ravintolamestareiden verkkokauppa

Yhteistyössä:
www.marcsabatphotography.com
www.artique.fi

Lauloit juuri -lyhytelokuvan ensi-ilta Paikallismaisemia-festivaalilla Koillis-Helsingissä

Kuva: Sonja Tolonen.

Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyön ja Pohjois-Helsingin Bändikoulun lyhytelokuva Lauloit juuri saa ensi-iltansa Paikallismaisemia-festivaalilla Helsingin Tapulikaupungissa lauantaina 18. syyskuuta. Yhteisötaideprosessin lopputuloksena syntynyt elokuva on osa Valokeilassa Koillinen -taidehanketta.

Lauloit juuri on vajaan puolen tunnin mittainen lyyrinen läpileikkaus yhdeksäntoista koillishelsinkiläisen elämästä – kivusta ja toipumisesta, rauhasta ja läsnäolosta. Elokuvan käsikirjoitusmateriaali on syntynyt keväällä 2021 pidetyissä etätyöpajoissa, ja se on kuvattu eri puolilla Koillis-Helsinkiä osallistujille merkityksellisissä paikoissa.

”Pandemia pakotti ajattelemaan asioita uusiksi, mutta loppujen lopuksi käänsimme haasteet voitoksi. Elokuvaprosessi kaikkinensa on ollut todella onnistunut, ja lopputulos on hieno huipennus kolmevuotiselle toiminnalle”, aluetaiteilijat Martta Pesonen ja Janne Puustinen Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyöstä toteavat. ”On myös kiinnostavaa, että syntyvä teos on tällä kertaa pysyvä – elokuva ei lakkaa olemasta viimeisen näytöksen jälkeenkään.”

Valkokankaalla nähdään yli 20 eri-ikäistä Koillis-Helsingin asukasta. Heistä valtaosa osallistui keväällä 2021 työpajoihin, joissa elokuvan pohjamateriaali tuotettiin. Ryhmän tuottaman materiaalin pohjalta esityksen ovat käsikirjoittaneet elokuvan ohjaaja Janne Puustinenapulaisohjaaja-dramaturgi Martta Pesonen, kuvaaja Sonja Tolonen sekä äänisuunnittelija Aleksi Kinnunen. ”Työpajajakso oli todellinen syväsukellus osallistujien mielenmaisemaan, ja jokainen heistä astui rohkeasti myös oman mukavuusalueensa ulkopuolelle”, aluetaiteilijat hehkuttavat. 

Elokuva saa valkokangasensi-iltansa Paikallismaisemia-festivaalilla Tapulikaupungissa. Ulkoilmaelokuvateatteri pystytetään Maatullin vanhan koulun edustalla olevalle aukiolle kävelymatkan päähän Puistolan asemalta. Ensi-iltapäivänä 18.9. se esitetään useita kertoja klo 19.30–22 välillä. Samana iltana samalta kankaalta on mahdollista nähdä myös Zodiak – Uuden tanssin keskuksen lyhytelokuva Missä täällä tanssitaan. Lauantain ulkoilmanäytösten lisäksi elokuva on nähtävissä maanantaina 20.9. ja tiistaina 21.9. klo 10-16 Suutarilan kirjastossa.

Esitysajat:

La 18.9. klo 19.30-22 Maatullin vanhan koulun piha (Kimnaasipolku 5)
Ma 20.9. klo 10-16 Suutarilan kirjasto (Seulastentie 11)
Ti 21.9. klo 10-16 Suutarilan kirjasto (Seulastentie 11)

Näytöksiin ei ole ennakkovarausta. Ulkoilmanäytöksiin mahtuu runsaasti katsojia, mutta sisätiloissa järjestettäviin esityksiin kokoontumisrajoitusten mukaisesti vain muutama katsojaa kerrallaan. Näytöksiin on vapaa pääsy.

Valokeilassa Koillinen on Helsingin Kaupunginteatterin, Zodiak-Uuden tanssin keskuksen, Pohjois-Helsingin Bändikoulun ja Teatteri Tuikkeen yhteinen kolmivuotinen hanke, jonka tehtävänä on lisätä taide- ja kulttuuritarjontaa Tapulikaupungin, Suutarilan, Siltamäen, Puistolan ja Tapanilan kaupunginosissa vuosina 2019–2021.

Kohtauksia Minna Canthin kynästä Kuopion puistoissa 30.8.–4.9.

Kanttia kadulla -yhteisöteatteriproduktio tuo n. 15 minuutin mittaisia kohtauksia Minna Canthin näytelmistä ja teksteistä Kuopion keskustan ja lähiöiden puistojen penkeille. Teoksessa hyppätään ennakkoluulottomalla ja raikkaalla otteella näytelmien Työmiehen vaimo, Anna Liisa ja Roinilan talossa tunnelmiin sekä nähdään dramatisoinnit novelleista Kauppa-Lopo, Ensimmäiset markkinat ja Mutta mitäs tapahtui.

Dramatisointi: Janne Puustinen ja Antti Heikkinen
Ohjaus: Antti Heikkinen
Näyttelijät: Tiina Naumanen, Janne Puustinen ja Kaisa Ritola
Tuottaja: Tiina Naumanen
Äänet: Arttu Rautiainen
Äänitekniikka: Viking Pro Oy ja Nilsiän harrastajateatteri
Promokuva: Marc Sabat
Graafinen ilme: Hurry Up
Viittomakielen tulkit: Evantia

Näytökset:

Ma 30.8. (näytöksissä viittomakielen tulkkaus)
klo 18 Minna Canthin puisto: Roinilan talossa
klo 19 Valkeisenlammen puisto, kohtaus: Mutta mitäs tapahtui
klo 20 Kanttilan sisäpiha: Työmiehen vaimo (kohtausta ei suositella lapsille)

Ti 31.8. (näytöksissä viittomakielen tulkkaus)
klo 18 Minna Canthin puisto: Roinilan talossa
klo 19 Valkeisenlammen puisto: Kauppa-Lopo
klo 20 Kanttilan sisäpiha: Anna Liisa (kohtausta ei suositella lapsille)

Ke 1.9.
klo 17 Kahvila Kantin terassi: Kauppa-Lopo
klo 18 Kahvila Kantin terassi: Ensimmäiset markkinat
klo 19 Kanttilan sisäpiha: Työmiehen vaimo (kohtausta ei suositella lapsille)
klo 20 Kanttilan sisäpiha: Anna Liisa (kohtausta ei suositella lapsille)

To 2.9.
klo 17 Petonen, Pyörönkaari 26-22 (Vapauden aukio): Ensimmäiset markkinat
klo 18.30 Särkiniemi, Särkiniementie 4 (Rio Granden aukio): Mutta mitäs tapahtui
klo 20 Saarijärvi, Ampujanpolku 4 (The Bar:in aukio): Anna Liisa (kohtausta ei suositella lapsille)

Pe 3.9.
klo 18 Satamapuisto: Kauppa-Lopo
klo 19 Minna Canthin puisto: Mutta mitäs tapahtui
klo 20 Snellmanin puisto: Roinilan talossa

La 4.9.
klo 16 Satamapuisto: Ensimmäiset markkinat
klo 17 Snellmanin puisto: Mutta mitäs tapahtui
klo 18 Minna Canthin puisto: Työmiehen vaimo (kohtausta ei suositella lapsille)

Teoksen valmistamista ovat tukeneet Saastamoisen säätiö, Olvi-säätiö, Kuopion Isänmaallinen Seura, Kuopion kaupunki ja yksityislahjoittaja. Mukana auttamassa Minna Canth ry. Teos on osa Meidän Kuopio -festivaalin ohjelmistoa.

Kohtaukset esitetään laajoilla puistoalueilla ja aukioilla, jotka mahdollistavat turvavälien pitämisen. Tarvittaessa suosittelemme maskin käyttöä. Tulethan vain terveenä! Näytöksiin vapaa pääsy.

Kaikki oikein Siilinjärven Mäntyrannassa 18.6.–25.7.

On tavallinen alkusyksyn päivä elokuussa 2019, kun Veikkaus tiedottaa, että Suomeen on osunut käsittämättömän suuri Eurojackpot-voitto. Taajamassa Siilinlahden rannalla, pienen omakotitalon olohuoneen kuluneella nahkasohvalla kuittia käsissään pitelevät Eevi ja Kari Puttonen, jotka eivät ole uskoa sen kummemmin silmiään kuin korviaankaan. Ettäkö miljonäärejä?

Kaikki oikein on hykerryttävä teatteriesitys ihan tavallisesta pariskunnasta, joiden elämän miljoonapotti mullistaa. Anna-Leena Härkösen vuonna 2014 julkaistuun suosikkiromaaniin pohjautuva näytelmä käsittelee oivaltavalla tavalla suurta suomalaista lottounelmaa ja sen seurauksia. Vanha viisaus tietää, ettei raha tuo onnea, mutta makoisalta moni sen tuoma muutos silti maistuu – ainakin aluksi. Esityksen Siilinjärven teatterille ohjaa Janne Puustinen, jonka aiempia ohjauksia Mäntyrannassa ovat olleet kesien 2018 ja 2019 Simpauttaja ja Mielensäpahoittaja.

Rooleissa: Eveliina Paussoi, Pekka Räsänen, Juhani Heiskanen, Kalle Kokotti, Mika Kumpulainen, Hilla Kyllönen, Pirjo Luostarinen, Noora Nissinen, Tuomas Näresalmi, Merja Oksman, Fanni Rautiainen, Kati Ruuskanen, Ville Saastamoinen, Siiri Savolainen, Juha-Pekka Tuhkanen, Iinu Turunen, Anja Vartiainen

Esitysajat:

pe 18.6. 19.00 ensi-ilta
la 19.6. 19.00 
su 20.6. 15.00 
ke 23.6. 15.00 
to 24.6. 19.00 
ke 30.6. 19.00 
to 1.7. 19.00 
pe 2.7. 19.00 
su 4.7. 15.00
su 11.7. 19.00
ke 14.7. 19.00
to 15.7. 15.00
pe 16.7. 19.00
su 18.7. 19.00
ke 21.7. 19.00
to 22.7. 15.00
pe 23.7. 19.00
su 25.7. 15.00

Ikäsuositus: 12 vuotta

Varaukset ja ryhmämyynti:
lipunmyynti@siilinjarventeatteri.fi / Puh. 046 921 9378 (klo 12-18)
Liput myös Lippupisteen verkkokaupasta tai myyntipisteistä kautta maan! 

Lippujen hinnat:
Peruslippu: 20€
Opiskelija, eläkeläinen, työtön: 15 €
Ryhmät: (väh. 20 hlö) 15 €

Monologeja pojalle -elokuvan kuvaukset ovat päättyneet

Kuvassa Paul (Janne Puustinen). Monologeja pojalle kuvattiin Kalasataman tornitalojen maisemissa. Kuva: Nils-Erik Ekblom.

Kalasataman tornitalossa kuvatun draamaelokuvan Monologeja pojalle (ohj. Nils-Erik Ekblom) kuvaukset ovat päättyneet. Kysymyksessä on tuotantoyhtiö Ten Thousand Hearts Oy:n toinen queer-teemainen pitkä elokuvatuotanto.

Elokuvassa ulkonäkönsä ja terveytensä menettänyt Mikael (Mika Melender) harkitsee itsemurhaa pandemian levitessä maailmalla. Viimeisinä päivinään Mikael huijaa seurakseen huomattavasti itseään nuoremman miehen, Paulin (Janne Puustinen), joka Mikaelin yllätykseksi ei hämmästy Mikaelin arpeutunutta ulkonäköä. Ulkonaliikkumiskiellon vallitessa hahmojen ajantaju katoaa ja hiljalleen Paulista alkaa paljastua Mikaelia arveluttavia piirteitä.

Kuvassa Mikael (Mika Melender). Monologeja pojalle -elokuvassa hahmojen ajantaju katoaa ja aamu ja ilta sekoittuvat toisiinsa. Kuva: Marko Elovaara.

Elokuvan tarina luotiin yhdessä taiteellisen työryhmän kanssa noin puoli vuotta kestäneen prosessin aikana. Ydintyöryhmään kuuluvat ohjaaja ja käsikirjoittaja Nils-Erik Ekblom (Pihalla 2017), näyttelijä Mika Melender (Viraali 2017, A Moment In The Reeds 2017), näyttelijä Janne Puustinen (A Moment In The Reeds 2017), kuvaaja Marko Elovaara sekä lavastaja ja äänittäjä Harri Järvinen. Covid-19 -pandemian vuoksi kaikki elokuvaan liittyvä suunnittelu ja kohtausten harjoittelu on tehty etätyökaluja hyödyntäen.

Monologeja pojalle astuu nyt jälkituotantoon. Elokuvan alustava julkaisuajankohta on vuoden 2021 aikana. Lisätietoja tuotantoyhtiön nettisivuilta.

Paikkasidonnaista yhteisöteatteria Koillis-Helsingissä

Kuvassa Angela Aldebs ja Aleksi Kinnunen. Kuva: Satbir Singh.

Helsingin Kaupunginteatteri ja Pohjois-Helsingin Bändikoulu toteuttavat Koillis-Helsingin ulkotiloissa kiertävän esityksen Kylässä koillisessa — kiertomatka pihoilta poluille. Esitys on osa Valokeilassa Koillinen -taidehanketta, ja se saa ensi-iltansa 12. syyskuuta. 

Nimensä mukaisesti esitys tutkailee, millaista on hetkeksi heittäytyä koillishelsinkiläiseen todellisuuteen, eksyä kiertomatkalle halki paikallisten pihojen ja polkujen. Kotiseudun tematiikkaan pureutuvassa esityksessä on mukana useita koillisen alueen koteja ja pihoja, ja se on näin ollen jatkoa viime vuoden aikana toteutetuille Taidetta koteihin -esityksille.

Taidetta koteihin -esitykset saivat syksyllä 2019 ilahduttavan innostuneen vastaanoton, ja on hienoa että moni on ollut halukas avaamaan kotipihansa yleisölle myös tämän esitysprojektin tiimoilta”, toteaa konseptin kehittäjä Laura Ikonen Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyöstä.

Esitys käynnistyy Palokoukunkujalta Tapulikaupungista, ja sen aikana kuljetaan noin kahden kilometrin matka Puustellinmetsän läpi Suutarilan kaupunginosan puolelle. Matkan aikana koillisen maisemassa kohdataan joukko yllättäviäkin vastaantulijoita, joilla kullakin on alueeseen oma henkilökohtainen suhteensa. Lisäksi ilmassa on juhlan tuntua – ehkä myös yleisö on kutsuttu?

Esityksessä nähdään 16-henkinen, paikallisista asukkaista koostettu esiintyjäkaarti. Ryhmän tuottaman materiaalin pohjalta esityksen ovat käsikirjoittaneet ja ohjanneet Valokeilassa Koillinen -alueprojektin taiteilijat Janne Puustinen, Laura Ikonen ja Martta Pesonen Helsingin Kaupunginteatterista. Lisäksi mukana ovat muusikot Aleksi Kinnunen ja Erik Fräki Pohjois-Helsingin Bändikoulusta sekä tanssija Angela Aldebs. ”Ryhmä on ollut rohkea ja tuottelias, ja luvassa on monipolvinen ja moniaistinen matka koillishelsinkiläisyyden ytimeen”, aluetaiteilijat lupaavat. 

Esitys kestää noin puolitoista tuntia, ja matkaa taitetaan vaihtelevassa maastossa. Näytöksiä on syyskuun aikana yhteensä kahdeksan, joista kaksi viimeistä osana Koillis-Helsingissä jo toista kertaa toteutettavaa Paikallismaisemia-festivaalia. 

Valokeilassa Koillinen on Helsingin Kaupunginteatterin, Zodiak-Uuden tanssin keskuksen, Pohjois-Helsingin Bändikoulun ja Teatteri Tuikkeen yhteinen kolmivuotinen hanke, jonka tehtävänä on lisätä taide- ja kulttuuritarjontaa Tapulikaupungin, Suutarilan, Siltamäen, Puistolan ja Tapanilan kaupunginosissa vuosina 2019-2021.

Esitysajat:
La 12.9. Ensi-ilta klo 14
Ti 15.9. klo 18
To 17.9. klo 18
La 19.9. klo 14
Su 20.9. klo 14
Ke 23.9. klo 18
To 24.9. klo 18
Su 27.9. klo 14

Esitykseen on varattava paikka etukäteen. Varausvahvistuksen yhteydessä ilmoitetaan osoite ja tarkemmat saapumisohjeet. Esitykseen on vapaa pääsy.
Lisätiedot ja varaukset: valokeilassakoillinen@hkt.fi tai 050 475 8701.