Kallavesi-ilmiö 2016

rambo-juliste-A3
Rambon juliste on graafikko Sami Kähkösen käsialaa.

Siilinjärveläinen Teatteriyhdistys Vivates ry. toteutti kesällä 2016 Kallavesi-ilmiö 2016 –hankkeen, jossa teatterinäyttämö lavasteineen ja esiintyjineen nostettiin proomun kannelle. Hanke suunnattiin ensisijaisesti nuorille ja toteutettiin lähinnä Kehittämisyhdistys Kalakukon myöntämän EU:n maaseuturahaston Leader-rahoituksen turvin. Muita tukijoita olivat Siilinjärven kunta, Olvi-säätiö sekä nuorisosäätiön Myrsky-hanke. Hanketta koordinoi Teatteri Vivateksen nimeämä projektipäällikkö Vesa-Pekka Lehto.

Proomuteatterin kannelle ohjasin Elina Kilkun dramatisoinnin Nadja Sumasen Finlandia Junior -palkitusta romaanista Rambo. Raikas ja sympaattinen Rambo on tarina elämän arvaamattomuudesta, perheen merkityksestä ja aikuiseksi kasvamisesta. Syntyi esitys paitsi nuorille, myös jokaiselle, joka on joskus ollut nuori.

Rooleissa nähtiin hankkeen hengen mukaisesti kymmenpäinen joukko eri ikäisiä teatterinharrastajia Siilinjärveltä ja Kuopiosta. Lisäksi mukana oli nuoria vahvistuksia Tarinan vastaanottokeskuksesta. Puvustuksesta vastasi Tuija Rautiainen, äänisuunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta musiikkiteknologian opiskelija Arttu Rautiainen Pop&Jazz Konservatorio Lappiasta. Ohjaajan suunnittelema lavastusratkaisu toteutettiin Onni Hokkasen ja Eero Luostarisen johdolla. Taitavaa ja motivoitunutta joukkoa oli ilo ohjastaa, ja käytännön haasteista huolimatta Rambosta tulikin työryhmälle unohtumaton elämys. Iloksemme esitys sai innostuneen vastaanoton myös yleisön ja paikallisen median taholta.

Kuopion pursiseuralta vuokrattua proomua siirrettiin Kuopion Järvipelastajien toimesta kolmeen eri Kallaveden rantakohteeseen Siilinjärvellä (Siilinlahti), Nilsiässä (Pajulahti) ja Kuopiossa (Vaajasalo). Ramboina vuorottelivat Eerik Lappalainen ja Veikka Vainikka, muissa rooleissa nähtiin Jenna Grön, Jaana Hiltunen, Katriina Lilienkampf, Tomi Miettinen, Arttu Rautiainen, Ismo Rautiainen ja Matilda Snellman.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: