Homokansan lauluja vielä kerran

HkanLAu-5
”Kallion kirkon pihalla seisoo kaksi naista valkoisissaan. Katsovat toisiaan, eivät puhu. Suutelevat, suutelevat, suutelevat.” Kuva: Ingemar Raukola.

Syksyllä 2015 ohjaamani Homokansan lauluja -musiikkiteatteriesitys lämmitetään marraskuussa Kanneltalon näyttämölle osana HGT 10 -festivaalia. Homokansan lauluja on prosessimuotoisesti syntynyt musiikkiteatteriesitys ihmisistä, ilmiöistä ja intohimoista Helsingin Kalliossa. Tuottajatahona on tänä vuonna kymmenvuotista taivaltaan juhlistava Helsingin Gayteatteri, joten maisema levittäytyy katsojan silmien eteen kaikissa sateenkaaren väreissä. Esityksen ensi-ilta oli Valtimonteatterin vierailunäyttämöllä marraskuussa 2015 ja sitä on esitetty myös muun muassa Suomen Harrastajateatteriliiton teatterikesässä Jyväskylässä vuonna 2016.

Lippuja esitykseen voi ostaa Lippupisteen sivuilta. Keskisuomalaisessa julkaistun arvostelun esityksestä voi lukea täältä. Esityspaikka on Kanneltalo (Klaneettitie 5) ja esitysajankohta torstaina 23. marraskuuta klo 19. Tervetuloa!


Paluu kirjaston kulmalle

Paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa sen jälkeen, kun työryhmän jäsenet kaksi vuotta sitten elokuussa latoivat tätä esitystä varten pöytään haaveitaan, unelmiaan, muistojaan ja kokemuksiaan. Nyt kaksi miestä tai naista voivat viimein lausua toisilleen tahdon. Nähtäväksi jää, voiko myös esityksen Morsiamen utopia kirkkohäistä vielä jonakin päivänä olla mahdollinen.

Homokansan lauluja on elämänmakuinen kollaasi ihmisistä, ilmiöistä ja intohimoista sateenkaari-Helsingissä vuonna 2015. Vaikka maailma, jota esityksessä kuvataan, on jo ehtinyt nytkähtää eteenpäin, on ihminen sama. Inhimilliset kokemukset yhdistävät meitä vahvemmin kuin aika, paikka tai vaikkapa nyt seksuaalinen suuntautuminen. HGT 10 -festarin myötä on ilo palata Kallion kirjaston kulmalle – ilo antaa homokansan jälleen laulaa.

Janne Puustinen
esityksen ohjaaja

%d bloggaajaa tykkää tästä: