Olipa kerran lapsi Koillis-Helsingissä

IMG_7666.JPG
Tutkijat Senni-Karhu (Laura Ikonen), Lauri (Aleksi Kinnunen), Tähti (Anna-Maria Vänskä) ja Kristoff Labotoria (Janne Puustinen). Kuva: Annika Miettinen.

Huhtikuussa ahkeroimme Valokeilassa Koillinen -hankkeeseen liittyen kahden viikon lastenteatterikiertueen Koillis-Helsingissä. Kysymyksessä oli Helsingin Kaupunginteatterin ja Pohjois-Helsingin Bändikoulun yhteinen Olipa kerran lapsi -esitys, joka on koostettu Suutarilan ja Tapulikaupungin päiväkotilapsilta kerätystä materiaalista. Esityksessä neljä erikoislaatuista tutkijaa kokoontuvat purkamaan tutkimustuloksiaan mielenkiintoisesta ja jopa hieman hämmentävästä aiheesta: lasten elämästä. Kokonaisuus on työryhmän dramatisoima ja Jenny Jumppasen ohjaama. Musiikista ja äänisuunnittelusta vastaa Aleksi Kinnunen

IMG_7664
Kristoffilla on asiaa. Kuva: Annika Miettinen.

Huhtikuun kahdeksassa näytöksessä esityksen näki runsaat 500 koillishelsinkiläistä lasta ja aikuista. Tänä keväänä esityksen voi nähdä vielä 25. toukokuuta klo 14:30 siivouspäivän yhteydessä järjestettävässä näytöksessä Puistolan kirjastolla (Nurkkatie 2, Helsinki). Syksyn mahdollisista lisänäytöksistä tihkunee tietoa myöhemmin.

Valokeilassa Koillinen -hankeessa taidetoimijat jalkautuvat Koillis-Helsingin kaupunginosiin vuosina 2019-2021 toteuttamaan taidetoimintaa yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Hankkeesta lisää Valokeilassa Koillisen nettisivuilta. Koillis-Helsingin Lähitiedon julkaiseman jutun hankkeesta ja esityksestä voi lukea tämän linkin takaa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: