Tunnelmia Jussi-gaalasta

AVEK JUSSIT 2019-7180-2
Kuva: Mikko Lyytikäinen.

Perjantaina 22. maaliskuuta vietettiin suomalaisen elokuvan suurta juhlaa, Jussi-gaalaa, Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa Helsingissä. Juhla kaikkinensa oli ensikertalaiselle valtavan hieno ja jännittävä kokemus, ei vähiten siksi että minulla oli kunnia olla ehdolla parhaan miespääosan kategoriassa suuresti kunnioittamieni mestarien Hannu-Pekka Björkmanin ja Heikki Kinnusen rinnalla. Kolmikosta pystin lipaston päälle vietäväkseen sai Björkman.

Olenko lopputulokseen pettynyt? En osaa olla, ja hullua kai se olisikin – henkilökohtainen ehdokkuus ensimmäisen elokuvaroolin jälkeen ja toisaalta kaksi ehdokkuutta uusien tekijöiden ensimmäiselle independent-elokuvalle on sellainen kunnianosoitus ja kädenojennus Suomen elokuvakentältä, että olisi mieletöntä olla iloitsematta jo siitä. Kuten jo tammikuussa ehdokkuuksien tultua julki totesin, on olo kuin voittajalla. Näissä tunnelmissa taittui myös itse gaalailta. Kunhan jännityksen hetki oli ohi, oli voittajan helppo hymyillä!

Erityisen hyvältä tuntuivat Eero Ritalan ja Katariina Kaitueen sanat, joilla he miespääosan Jussin jakoa gaalaillassa alustivat: ”Miesten maailma on muuttumassa. Hitaasti ehkä, mutta kuitenkin. Tästä kertovat omalla tavallaan kolme hienoa elokuvaa, joiden miespääosia miehittävät kolmen näyttelijäsukupolven miehet. Kaikki uusi ei sittenkään ole pahasta. Mies voi epäonnistua, ihminen saa rakastaa toista ihmistä. Elokuva voi muuttaa maailmaa vaikka pieni pala kerrallaan, ja sekin on ihanaa.”

Onnea kaikille palkituille ja kiitos Filmiauralla tunnustuksesta!


 

Ylen haastattelun gaalaillasta voi katsoa Yle Areenasta (kohta 27:20) ja juhlapäivän aamun vierailun Huomenta Suomessa MTV:n nettisivuilta.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: