”Näillä ihmisillä on sydän paikallaan.”

sydanpaikallaan_FBkansikuva

Kirjoitin viime keväänä Helsingin Kaupunginteatterin Pääroolissa Jakomäki -hankkeeseen liittyen esityksen, joka pohjautuu jakomäkeläisten kotikaupunginosastaan tuottamaan materiaaliin ja on sittemmin saanut nimen Sydän paikallaan – kiertomatka Jakomäen ytimeen.

Syyskuun alussa hyppäsin kesäpaussin jälkeen taas itse remmiin ja olen nyt viimeisten viikkojen aikana saanut todistaa, miten hykerryttävä kokonaisuus tekstistä on hankkeen muiden ammattilaisten sekä motivoituneen esiintyjäjoukon käsissä muovautunut. Esitys saa ensi-iltansa Jakomäen maisemassa lauantaina 16.9. klo 14 ja näytöksiä on yhteensä yhdeksän. Tervetuloa katsomaan!


 

”Alussa oli uusi osoite, iloinen mieli ja tutkimusmatka.”

Muuttaja lähtee ottamaan selvää, mistä jakomäkeläisyydessä oikein on kysymys. Mistä löytyy Jakomäen sydän? Mikä tekee Jakomäestä sen kuuluisan lähiön, joka herättää suuria tunteita niin vihassa kuin rakkaudessakin?

Matkan varrella muuttaja kohtaa monenlaisia hahmoja, joilla kaikilla tuntuu olevan oma mielipiteensä jakomäkeläisyydestä. Yleisö pääsee osaksi kiertomatkaa, joka johdattaa yhä syvemmälle Jakomäen syövereihin.

Näytelmä on kirjoitettu Helsingin Kaupunginteatterin Pääroolissa Jakomäki -projektiin kuuluvien jakomäkeläisten ryhmien tuottaman teksti- ja ideamateriaalin pohjalta.

Esitykset:
la 16.9. klo 14 (ensi-ilta)
ti 19.9. klo 18
ke 20.9. klo 18
la 23.9. klo 14 ja klo 18
su 24.9. klo 14
ti 26.9. klo 18
ke 27.8. klo 18
la 30.9. klo 14 (osana Jakomäki 50 v. -juhlatapahtumaa)

Lähtöpaikka: Jakomäen tori, Perhepaikka Punahilkan (Jakomäenpolku) edestä.
Esitys kiertää Jakomäen ulkotiloissa. Kuljemme jalkaisin, reitti ei ole esteetön. Säävaraus.

Liput: 3/5 €

Tiedustelu ja lippuvaraukset: paaroolissajakomaki@hkt.fi / p.040 652 9932 (arkisin klo 10–16). Esitykseen mahtuu 30 katsojaa. Kesto noin 1,5h.

Käsikirjoitus: Janne Puustinen
Ohjaus: Laura Ikonen ja Jenny Jumppanen
Musiikki: Timo Oiva
Graafinen suunnittelu: Ikko Alaska
Puvut ja rekvisiitta: Työryhmä

Esiintyjät: Riitta-Leena Inki, Katja Jokinen, Satu Kajan, Kalle Kivinen, Marjaana Lindroos, Mari Mäki, Leena Männistö, Liisa Paajes, Irmeli Pihakivi, Anne Puustinen, Tiina Rinta-Hiiro, Tanja Ruottinen, Sirpa Savoranta, Eele-Kadi Veske, Yicci Vielma
Muusikko: Timo Oiva

Esitys on osa Helsingin Kaupunginteatterin Pääroolissa Jakomäki -yleisötyöhanketta, ja se on toteutettu yhteistyössä Pohjois-Helsingin Bändikoulun kanssa.


 

12742061_945465888836676_250931534503414163_nHelsingin Kaupunginteatterin kolmivuotinen yleisötyöhanke Pääroolissa Jakomäki käynnistyi Jakomäen alueella vuoden 2016 alusta. Hanke on osa Helsingin kulttuurikeskuksen kehittämää osallistavaa alueellista kulttuurityön mallia, ns. Helsingin mallia, jonka tavoitteena on tasapainottaa ja monipuolistaa kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa. Mallissa taidelaitoksia ja taiteen ammattilaisryhmiä kannustetaan toimimaan seiniensä ulkopuolella eri kaupunginosissa yhteistyössä alueen asukkaiden ja yhteisöjen kanssa.

Aikuisille suunnattu teatteriryhmä Hilkat ja hukat starttasi toimintansa osana Pääroolissa Jakomäki -hanketta maaliskuussa 2016. Sen ensimmäinen ensi-ilta, esiintyjien omiin teksteihin ja kokemuksiin pohjautuva Se hetki elämästä, sai ensi-iltansa Jakomäen nuorisotalon näyttämöllä saman vuoden joulukuussa. Sydän paikallaan on ryhmän toinen esitystuotanto ja samalla Pääroolissa Jakomäki -hankkeen neljäs ensi-ilta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: