A Moment in the Reeds ensi-illassa Lontoon pääelokuvafestivaalilla

21248189_10159199664105361_8728716385298179352_oEräs maaliskuinen torstaiaamu vuonna 2016 tuottaja Jarno Pimperi soitti minulle ja tiedusteli, olinko huomannut brittiläisen tuotantoyhtiö Wild Beast Productionsin etsivän nuorta miesnäyttelijää Suomessa tulevana kesänä kuvattavan elokuvan päärooliin. Kannattaisi kuulemma hakea. Tutustuin projektiin ja otin yhteyttä ohjaaja Mikko Mäkelään. Paria tapaamista ja koekuvausvaihetta myöhemmin sain touko-kesäkuun vaihteessa kuulla, että olin tullut valituksi.

Näin jälkeenpäin ajateltuna en vielä tuossa vaiheessa kovinkaan tarkasti hahmottanut, millaiseen projektiin olisin hyppäämässä, saati että olisin tiennyt mitä siltä odottaa. Mutta olivatpa odotukseni mitä tahansa, niin ainakaan en osannut uumoilla että olisin puoltatoista vuotta myöhemmin lähdössä katsomaan elokuvaa Lontooseen, jossa A Moment in the Reeds saa maailmanensi-iltansa osana BFI London Film Festivalin ohjelmistoa. Todella jännittävää!

En varsinaisesti ole koskaan osannut haaveilla elokuvantekemisestä, vaan intohimoni on kohdistunut nimenomaan teatteriin. Tämä kokemus on kuitenkin kaikenkaikkiaan ollut niin antoisa, opettavainen ja innostava, että hyppäisin kelkkaan koska tahansa uudestaan. Olen syvästi kiitollinen tästä mahdollisuudesta Mikolle, jonka ohjauksessa oli turvallista työskennellä yhdessä mahtavien kanssanäyttelijöiden, Boodi Kabbanin, Mika Melenderin ja Virpi Rautsialan kanssa – koko muusta tiimistä puhumattakaan.

Iikka Salmisen kuvaaman elokuvan ensi-ilta on West Endissä sijaitsevassa Curzon Soho -teatterissa perjantaina 6. lokakuuta klo 20:50. Lisäksi se esitetään festivaalin aikana myös 7.10 sekä 9.10. Näytösten yhteydessä järjestetään Question & answer -tilaisuudet, jossa työryhmä vastaa yleisön kysymyksiin elokuvasta ja sen tekemisestä. Lisätietoa leffasta löytyy festivaalin nettisivuilta, joiden kautta voi ostaa myös lippuja näytöksiin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: