Tarinoita radan varrelta elokuun ajan Pöljän pysäkillä

Matkalla nettisivut

Tänä kesänä minulla on ollut ilo ja kunnia saatella ensi-iltaan Teatteri Vivateksen, Siilinjärven kansalaisopiston ja Pöljän kyläyhdistyksen tuottama, paikallisista aineksista koostettu kantaesitys Matkalla – tarinoita radan varrelta. Lähtemisen ja matkanteon teemoja eri tavoin käsittelevän esityksen käsikirjoitus on työstetty loppukevään aikana Aira Roivaisen Hajamietteitä Pöljältä -blogiin koostettujen historiallisten elämäntarinoiden sekä työryhmän tuottaman materiaalin pohjalta, ja se sai perjantaina ensi-iltansa yhdellä kylän historiallisesti tärkeistä kohtauspaikoista, Pöljän pysäkillä.

Paikallisista harrastajista koostuvan työryhmän kanssa matka ensimmäisistä lukuharjoituksista ensi-iltaan oli antoisa ja intensiivinen. Ensimmäiset esitykset myös herättivät ilahduttavan paljon keskustelua sekä paikallisen että esitystä muualta katsomaan saapuneen yleisön keskuudessa. Tätä keskustelua olisin mielelläni jäänyt jatkamaan myös itse, ja omat tunnelmani työryhmää ensimmäisen esitysviikonlopun jälkeen hyvästellessäni olivatkin jopa poikkeuksellisen haikeat. Näytökset jatkuvat Pöljällä vielä reilun kahden viikon ajan, minkä lisäksi esitys vierailee Riuttalan talonpoikaismuseolla Kuopion Karttulassa.


Esityspaikat: 
Pöljän pysäkki (Pysäkkitie 50, Siilinjärvi)
Riuttalan talonpoikaismuseo (Riuttalantie 719, Karttula)

Esitys kiertää esityspaikan sisä- ja ulkotiloissa, ja voi tämän vuoksi olla haasteellinen liikuntarajoitteisille katsojille. Esityksen kesto n. 1 h, ei väliaikaa.

Liput: 10 € (maksuvälineenä käteinen)

Tiedustelut ja varaukset: 046 901 9114 / teatterivivates@gmail.com

HUOM! Pöljällä vain 30 ja Riuttalassa vain 50 katsojaa per näytös. Varaathan paikkasi etukäteen!

Esitysajat Pöljällä:
Pe 4.8. klo 17 ja klo 19
​La 5.8. klo 13 ja klo 15
Su 6.8. klo 13 ja klo 15

Pe 11.8. klo 18
La 12.8. klo 13 ja klo 15

Ke 16.8. klo 18
To 17.8. klo 18
Pe 18.8. klo 18

Su 27.8. klo 13 (lisänäytös!)

Esitysajat Riuttalassa:
Su 13.8. klo 13 ja klo 15
Su 20.8. klo 13 ja klo 15

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: