Kummat kutsut! avaa UusiTeatterin juhlavuoden Tukholmassa

vilket-kalas

Kolme näyttelijää saapuu esiintymään kutsuille – mutta kenen kutsuille? Juhlakutsu on hukassa, eikä kukaan muista, täyttikö päivänsankari 15 vuotta, vai kenties peräti 100. Millainen esitys olikaan tarkoitus valmistaa? Kun näyttelijät kurkistavat salaperäiseen matkalaukkuun ja päästävät mielikuvituksensa valloilleen, aukeavat pienen teatterin tunnelmalliset nurkkaukset yleisölle aivan uudenlaisella tavalla.

Pian on aika juhlia sekä 100 vuotta täyttävää Suomea että 15-vuotiasta UusiTeatteria! UusiTeatteri juhlistaa tätä uudella näytelmällä Kummat kutsut! (Vilket kalas!), joka on kohdistettu kaikille yli 7-vuotiaille lapsille, nuorille ja aikuisille. Esitys sekoittaa satuja ja tarinoita sekä historiaa ja nykypäivää leikkisäksi kokonaisuudeksi, joka muistuttaa meitä siitä, että aina on aihetta juhlaan. Tervetuloa!

Käsikirjoitus ja ohjaus: Janne Puustinen
Puku- ja maskisuunnitelu: Sari Nuttunen
Ääni ja musiikki: Pekka Tuppurainen
Näyttämöllä: Katarina Rodopoulos, Meri-Tuuli Lönn, Hannu Böök
Kuva: Freja Istemo

Esitys on osa Suomen satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa.

Esitykset Olympiateaternilla (Västmannagatan 56, T-Odenplan, Tukholma) sekä kiertueella.

Lisätietoja UusiTeatterin nettisivuilta sekä teatterin Facebook-sivulta.

P.S. Omaa ennakkotyötäni projektin parissa ovat vuosina 2015 ja 2016 tukeneet Pohjoismainen kulttuuripiste sekä Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto. Lämmin kiitos saamastani tuesta!


11070922_798714703552760_7716573010631469312_nUusiTeatteri on ainoa ruotsinsuomalainen ammattiteatteri. Teatteri on toiminut vuodesta 2002 saakka ja valmistanut esityksiä pääasiassa lapsille ja nuorille. UusiTeatterin kotinäyttämönä toimii  1.1.2017 lähtien Olympiateatern Tukholman Vasastanissa. Tämän lisäksi teatteri esiintyy myös kiertueella ympäri Ruotsia, ja esityksiä voi tilata ruotsiksi, suomeksi tai kaksikielisinä.

Suomenkielisellä tarjonnallamme haluamme tavoittaa kaikki ruotsinsuomalaiset lapset ja nuoret sekä vahvistaa heidän kieltään ja identiteettiään. Kaksikielisiä esityksiä – joissa yhdistämme ruotsia ja suomea luovalla tavalla yhdessä ja samassa esityksessä – teemme samasta syystä, mutta ne sopivat hyvin myös laajemmallekin yleisölle.

Mottomme ’UusiTeatteri – uutta teatteria lapsille ja nuorille’ tarkoittaa, että esityksemme perustuvat enimmäkseen uuteen materiaaliin ja ovat luotuja juuri meitä varten. Todennäköistä siis on, että meillä nähtäviä esityksiä ei voi nähdä missään muualla – ne löytyvät ainoastaan UusiTeatterin repertuaarista.” (www.uusiteatteri.se)

%d bloggaajaa tykkää tästä: