”Mukaansatempaava matkalaukullinen satua ja totta”

32_press
”Millä ihmeellä sinä ongit kun ei sinulla ole onkea?” (Katarina Rodopoulos ja Hannu Böök.) Kuva: Kai Kanggassalo.

UusiTeatterille käsikirjoittamani ja ohjaamani Kummat kutsut! sai ensi-iltansa Olympiateaternilla Tukholman Vasastanissa 18. helmikuuta, ja sen ruotsinkielinen versio Vilket kalas! seurasi perässä 7.3. Ruotsinkielisen ensi-illan jälkeen oma pestini esityksen parissa päättyi tällä erää. Ennen kotiinpaluuta ehdin kuitenkin ilokseni valvoa sekä toisen kieliversion harjoitukset ja esityksen keikkaversion koeajon että myös treenipäivän viittomakielen tulkkien kanssa – esityksen ruotsinkielisestä versiosta järjestettiin maaliskuussa kaksi kuulovammaisille lapsille tulkattua näytöstä.

Kutsuja ja Kalasia on esitetty Tukholmassa ja lähialueen kunnissa kevään ajan – seuraavina ovat vuorossa keikat Sigtunan kunnassa lauantaina 22. huhtikuuta klo 14 (Biokällan, Stockholmsvägen 25, Märsta) sekä Finntastic-tapahtumassa Suomen instituutilla (Sbickarbacken 2-4, Tukholma) lauantaina 29. huhtikuuta klo 18. Kesäkuun alkupuolella esitykset jäävät kesätauolle, mutta jatkuvat syksyllä sekä Tukholman kotinäyttämöllä että eri keikkapaikoissa Skånesta Norrbotteniin.

Vierailu UusiTeatterissa oli minulle hieno ja antoisa kokemus, ja olen iloinen että esityksen vastaanotto on ollut hyvä ja että se on näillä näkymin saamassa pitkän elinkaaren. Ruotsinsuomalaisen sanomalehden arvion esityksestä voi lukea täältä. Ohessa hieman kuvamaistiaisia esityksestä!

%d bloggaajaa tykkää tästä: