Tapahtumarikas viikko!

IMG_1693
Nadja Sumasen Rambo saa ensi-iltansa Siilinjärvellä Kanavatien rannassa huomenna perjantaina klo 19. Kuva: Elisa Rautiainen.

Käsillä on tapahtumarikas viikko! Puolen vuoden uurastuksen jälkeen Pohjois-Savossa saa ensi-iltansa EU-rahoitteiseen Kallavesi-ilmiö 2016 -hankkeeseen liittyvä kesäteatteriesitys Rambo. Esitys pohjautuu Nadja Sumasen samannimiseen romaaniin, joka ilmestyi vuonna 2015 ja voitti saman vuoden Finlandia Junior -palkinnon. Elina Kilkun dramatisoiman teatteriversion kantaesitys oli Suomen Kansallisteatterissa samaisena syksynä. Perjantaina 15.7. oma ohjaukseni Sumasen ja Kilkun tekstistä saa ensi-iltansa proomun kannelle pystytetyllä kesänäyttämöllä Siilinjärvellä, Kanavatien rannassa. Järjestävänä ja hanketta pyörittävänä tahona toimii siilinjärveläinen Teatteri Vivates, ja näyttämöllä nähdään kymmenkunta eri-ikäistä harrastajanäyttelijää Pohjois-Savon alueelta sekä nuoria Tarinan vastaanottokeskuksesta. Tervetuloa nauttimaan lopputuloksesta! Lisätietoa löytyy Teatteri Vivateksen nettisivuilta ja Facebookista.

12314867_10153655796476163_548139020_o
Kuvassa Salla Markkanen tulkitsee Häävalssia. Kuva: Ingemar Raukola.

Samaan aikaan kun perjantaina saattelen Ramboa ensi-iltaan Siilinjärvellä, nähdään Suomen harrastajateatteriliiton vuotuisen kesäfestarin avajaisesityksenä Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä viime syksynä Helsinkiin ohjaamani musiikkiteatteriesitys Homokansan lauluja – ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa. Iloinen uutinen oli, että esitys kiinnostaa edelleen ja on myös Jyväskylässä loppuunmyyty jo hyvissä ajoin. Festarin muihin esityksiin on vielä tilaa, lisätietoa löytyy teatterikesän nettisivuilta.

homo.elokuva.tämähetkikaislikossa
Mikko Mäkelän Tämä hetki kaislikossa kertoo tarinan Leevistä ja Tareqista.

Viikon kolmantena uutisena on lontoolaisen elokuvantekijä Mikko Mäkelän ensimmäinen pitkä elokuva A Moment in the Reeds – Tämä hetki kaislikossa. Kysymyksessä on realistisella otteella toteutettu ajankohtainen romanttinen draama, joka kuvaa kahden eri kulttuureista tulevan ihmisen yllättävää kohtaamista. Aiheet, joita elokuva käsittelee kolmen päähenkilönsä kautta ovat kansalaisidentiteetin, miehisyyden ja seksuaalisuuden näennäiset yhtymäkohdat sekä kotimaasta pakeneminen turvaa ja vapautta etsien. Elokuva myös tarkastelee Suomea ja suomalaisuutta useasta näkökulmasta sekä luotaa suomalaisten omia ennakkoluuloja sekä valtaväestöä että vähemmistöjä kohtaan.

Itse esiinnyn kaksikielisen elokuvan toisessa pääroolissa Pariisissa kirjallisuutta opiskelevana Leevinä. Syyriasta kotoisin olevaa Tareqia näyttelee Boodi Kabbani ja Leevin isää Mika Melender. Kuvaajana toimii Iikka Salminen ja tuottajana Jarno Pimperi sekä James Watson lontoolaisesta pientuotantoyhtiöstä Wild Beast Productions.

Tuotantoon haetaan lisärahoitustusta joukkorahoituskampanjan avulla. Elokuvantekoon voi siis osallistua kuka tahansa lahjoittamalla haluamansa suuruisen summan pientä vastiketta vastaan. Tämä onnistuu helpoiten tämän linkin kautta! Samaisen linkin takaa löytyy myös tuotannon esittelyvideo. Lisätietoja produktiosta löytyy myös muualta, elokuvasta ovat kattavasti uutisoineet mm. Yle sekä Suomen QX-sivusto.

Näiden uutisten ja perjantain ensi-illan saattelemana on hyvä aloittaa ansaittu parin viikon kesäloma!

%d bloggaajaa tykkää tästä: