Muisteloita, apurahaa – ja lomalle lomps!

 

Vuosi 2015 alkaa pikkuhiljaa olla päätöksessään ja odotettu joululoma alkamassa. Mennyt vuosi onkin ollut poikkeuksellisen tomelias, sillä siihen on mahtunut peräti kuusi ensi-iltaa – kaksi näyttämöllä ja neljä ohjaajan pallilla – yhteensä viidellä eri paikkakunnalla, ja niiden lisäksi kaksi vuoden 2014 puolelta jatkanutta produktiota. Vuoden viimeisen proggiksen viimeinen näytös viime torstaina Kansallisteatterin tupaten täydellä Lavaklubilla oli hieno ja tunnelmallinen päätös onnellisen työntäyteiselle teatterivuodelle.

Loppuvuoteen sisältyi myös iloinen yllätys, kun sain marraskuussa kuulla Kuopion Isänmaallisen Seuran myöntäneen minulle kolmen kuukauden työskentelyapurahan vuonna 2017 Kuopiossa toteutettavan produktion käsikirjoittamista varten. Sisällöstä kerron lisää sitten aikanaan, tässä vaiheessa suurkiitos myöntäjätaholle ja lausunnonantajille!

IMG_3237
Homokansan lauluja Kansallisteatterin Lavaklubilla 17.12.2015.

Produktioiden lisäksi vuosi on pitänyt sisällään suuren määrän erilaisia pienempiä ja suurempia, kertaluontoisempia keikkoja ja vierailuja, kuten työpajaohjaukset Tikkurilan Teatterissa tai näyttelijäpotilaan tehtävät Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Lokakuussa olin vierailemassa Kauniaisten lukion teemapäivässä, josta muistoksi jäi opiskelijoiden tekemä videokooste päivän kulusta:

Toisena ”tapausesimerkkinä” toimikoon alkuvuoden piipahdukseni Karri Lämpsän ja Toni Julkusen nettiminisarjan Alla tämän taivaan toisessa jaksossa. Kuvauspäivä Kuopion Itkonniemellä oli kiinnostava kokemus.

Tammikuu tuo tullessaan uuden vuoden ja uudet kujeet. Sitä odotellessa vetäydyn valkean joulun toivossa lomalle ja toivotan kaikille rauhallista joulua, riemukasta vuodenvaihdetta ja onnea uudelle vuodelle 2016!

%d bloggaajaa tykkää tästä: