Koko kansan talo tulee syksyllä!

Nyt se on julkista! Viime keväänä koolle kutsuttu freelance-tateilijoiden joukko toteuttaa yhteistyössä Kuopion kaupunginteatterin kanssa Niiralan teatteritalon kulisseihin kurkistavan esityksen nimeltä Koko kansan talo. Hehkutan proggista lisää myöhemmin, tässä kuitenkin nähtävänä tänään asian tiimoilta julkaistu lehdistötiedote!

Syksyllä kierrokselle koko kansan taloon –
mitä sinä muistat Kuopion kaupunginteatterista?

– Avoin kilpailu käsikirjoitusaineiston keräämiseksi 25.2.-31.3.2014.
– Avoin työpaja sunnuntaina 30.3. klo 11-16 Puistokoululla yli 15-vuotiaille.
Teatteri Neljännen Soiton väki: Riikkamaria Korhonen, Anni Marin, Tiina Paakko ja Janne Puustinen. Kuva: Maija Voutilainen.
Teatteri Neljännen Soiton väki: Riikkamaria Korhonen, Anni Marin, Tiina Paakko ja Janne Puustinen. Kuva: Maija Voutilainen.

Syksyllä 2014 ei istuta katsomon penkissä, vaan koetaan ainutlaatuinen kurkistus Kuopion kaupunginteatterin kulisseihin – sinne, minne katsojan silmä ei normaalisti näe. Avajaissyksyn ohjelmistoa täydentävä, teatterin tiloissa kiertävä Koko kansan talo marssittaa parrasvaloihin liudan erilaisia persoonallisuuksia, joista jokaisella on teatteriin oma suhteensa. Esityksen julkistamisen yhteydessä työryhmä kutsuu myös yleisön pohtimaan omaa suhdettaan teatteriin – millaisia muistoja, mielikuvia ja kokemuksia teatteriin liittyy? Tarinoita teatterista haetaan kilpailulla, johon voi osallistua esimerkiksi kirjoittaen, piirtäen, valokuvaten tai videoiden. Kilpailuun osallistuneet työt saattavat päästä osaksi esitystä, ja lisäksi myöhemmin keväällä julkistettava raati valitsee voittajat sekä kuvallisista että kirjallisista töistä.

Kilpailun lisäksi keväällä 2014 toteutetaan työpajaprosessi, jossa työryhmän jäsenet käyvät dialogia esityksen teemoista erilaisten ryhmien ja yhteisöjen kanssa. Sunnuntaina 30.3. klo 11-16 järjestetään Puistokoulun näyttämöllä kaikelle kansalle avoin työpaja, jossa esityksen teemoihin pureudutaan improvisaation, kuvallisen työskentelyn ja kirjoittamisen keinoin. Ikäraja työpajaan on 15 vuotta ja mukaan mahtuu 16 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Yhteistyömuotona Koko kansan talo edustaa uudenlaista vapaan teatterikentän ja kaupunginteatterin välistä kanssakäymistä Kuopiossa. Esityksen toteutuksesta vastaa freelance-taiteilijoista koostuva ryhmä nimeltä Teatteri Neljäs Soitto, jonka tavoitteena on yllättää, hämmästyttää ja havahduttaa – viedä teatteria ja teatterillisia kohtaamisia sinne, missä niitä normaalisti ei ole totuttu näkemään.
– Esitysmuodoltaan Koko kansan talo jatkaa vuonna 2013 esitetyn Yö rakkauden kaupungissa -esityksen perinnettä. Silloin kohteena oli museo, nyt tutkitaan millaisia uusia mahdollisuuksia omien seinien sisältä löytyy, linjaa näytelmän ohjaaja, kuopiolainen Janne Puustinen. Käsikirjoituksen koostamisesta työryhmän tekstien ja yleisöltä kootun materiaalin pohjalta vastaa Anni Marin ja pukusuunnittelusta Riikkamaria Korhonen. Työpajaprosessin vetovastuussa on teatteri-ilmaisun ohjaaja Tiina Paakko ja näyttämöllä nähdään Marinin, Paakon ja Korhosen lisäksi Lasse Forsgrén. Yhteistyön hedelmä saa ensi-iltansa syyskuussa 2014.

Lisätietoja: www.teatteri.kuopio.fi (Ohjelmisto, Koko kansan talo) Kilpailu: töiden palautus 31.3.2014 mennessä osoitteeseen Kuopion kaupunginteatteri, Puistokatu 13, 70110 Kuopio (kuoreen merkintä ”Koko kansan talo”) tai sähköpostitse neljassoitto@gmail.com. Työpaja: tiedustelut ja sitova ilmoittautuminen 14.3. mennessä 040 581 8090 (Tiina Paakko). 
%d bloggaajaa tykkää tästä: