Helsingin Kaupunginteatteri vie taidetta koteihin

5CD8F378-D4BC-45AC-82EF-57F07214DCED
Marras-joulukuussa Siltamäen, Alppikylän, Puistolan, Tapanilan ja Tapulikaupungin alueella nähdään erityislaatuisia esityksiä, sillä ne toteutetaan alueen asukkaiden kodeissa. Taidetta koteihin -esitykset ovat osa Valokeilassa Koillinen -taidehanketta, ja Helsingin Kaupunginteatteri toteuttaa ne yhteistyössä Pohjois-Helsingin Bändikoulun kanssa. 

Valokeilassa Koillinen -taidehankkeen tiimoilta toteutetaan neljä kodeissa tapahtuvaa esitystä, jotka ovat avoimia kaikelle yleisölle. Päivätanssit Alppikylän tyyliin, Äänimaisemia Koillisesta -konsertti ja Koti-ilta lempimusiikin äärellä ovat kertaluontoisia tapahtumia, ja teatterityöpajoissa syntyneestä esityksestä Verhot ovat auki jos niitä onkaan – kertomuksia kodista nähdään useampi näytös Koillis-Helsingin alueella. Esitysten suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Laura Ikonen, Janne Puustinen ja Sarppa Seppänen Helsingin Kaupunginteatterista sekä Aleksi Kinnunen Pohjois-Helsingin Bändikoulusta.

Helsingin Kaupunginteatterin tämän vuoden teemana hankkeessa on koti, ja saman teeman ympärille rakentuu myös Verhot ovat auki jos niitä onkaan -esityksen idea. Esitys koostuu syksyn aikana Tapulikaupungin aikuisten teatterityöpajoihin osallistuneiden teksteistä ja ajatuksista. Lavalle nousee 18 alueen asukasta. Yhteensä neljä kertaa nähtävä esitys saa ensi-iltansa to 28.11. Tapulin seurakuntakodilla, josta se jatkaa kiertuettaan Tapulin kirjaston kautta koteihin.

Muut kodeissa nähtävät kolme taidetapahtumaa on ideoitu yhdessä kunkin asukkaan kanssa. Taidetta koteihin -kokonaisuudesta toteutetaan alueella alkuvuonna 2020 myös valokuvanäyttely, jossa näkyviksi tulevat kodit, asukkaat, esitykset ja niissä tapahtuneet kohtaamiset. Näin konseptista pääsevät osalliseksi myös ne, jotka eivät itse pääse paikalle esityksiin.

Taidetapahtumat kodeissa
Ma 11.11. klo 12 Päivätanssit Alppikylän tyyliin, kerrostalohuoneisto Alppikylässä
Ti 12.11. klo 19 Äänimaisemia Koillisesta -konsertti, omakotitalo Puistolassa
Ti 19.11. klo 18 Koti-ilta lempimusiikin parissa, rivitaloasunto Puistolassa

Verhot ovat auki jos niitä onkaan  –  kertomuksia kodista
To 28.11. klo 19 Tapulikaupungin seurakuntakoti
Ti 3.12. klo 18 Tapulikaupungin kirjasto
Su 8.12. klo 15 taloyhtiön kerhohuone Tapanilassa (Rajatie 6, sisäpiha)
Ti 10.12. klo 19 omakotitalo Siltamäessä

Kodeissa tapahtuviin esityksiin on varattava paikka etukäteen. Varausvahvistuksen yhteydessä ilmoitetaan osoite ja tarkemmat saapumisohjeet. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.
Lisätiedot ja varaukset: valokeilassakoillinen@hkt.fi tai 050 475 8701.

Katso Yle Uutisten klippi Alppikylän päivätansseista (kohta 05:08) ja Ylen Puoli seitsemän -ohjelman katsaus Äänimaisemia koillisesta -kotikonsertista (kohta  05:25). Voit myös lukaista Helsingin Sanomien haastattelun kotiesityksiin liittyen.

www.valokeilassakoillinen.fi
www.facebook.com/valokeilassakoillinen
@valokeilassakoillinen #valokeilassakoillinen


 

CD2E9629-4E96-4FC0-BF06-58A455F76817

Valokeilassa Koillinen on Helsingin Kaupunginteatterin, Zodiak-Uuden tanssin keskuksen, Pohjois-Helsingin Bändikoulun ja Teatteri Tuikkeen yhteinen kolmivuotinen hanke, jonka tehtävänä on lisätä taide- ja kulttuuritarjontaa Tapulikaupungin, Suutarilan, Siltamäen, Puistolan ja Tapanilan kaupunginosissa vuosina 2019-2021.

%d bloggaajaa tykkää tästä: