Ole minulle ihminen valloitti Rautalammilla

_MG_5332
Kuvassa Juice (Kari Ylönen) ja vaimo Sari (Iida Hiiri).

Kuukauteni teatteriopena Rautalammin lukiossa saivat viime viikonloppuna hienon päätöksen, kun lukiolaisten kanssa valmistettu Ole minulle ihminen -musiikkinäytelmä veti salin täydeltä väkeä kaikkiin kuuteen näytökseensä. Tunnelma oli tiivis (ja lämmin!), mutta sopu antoi sijaa eikä kukaan lopulta tainnut jäädä pääsylippua vaille. Ehkä myös sain maistaa palan ”Rautalampi-henkeä”, sillä esitystä katsomaan saapuneet paikkakuntalaiset tuntuivat olevan hyvin otettuja ja ylpeitä oman kylän nuorista ja heidän osaamisestaan.

Tanssityttöinä Sanni Pakarinen, Veera Ruokojärvi, Eveliina Röntynen, Emma Varis, Silja Niskanen ja Henriikka Jalo.
Tanssityttöinä Sanni Pakarinen, Veera Ruokojärvi, Eveliina Röntynen, Emma Varis, Silja Niskanen ja Henriikka Jalo.

Nähtyä esitystä kuvailimme ennakkomateriaaleissa seuraavasti:

Ole minulle ihminen on 2010-luvun lukiolaisten rento ja rempseä, kuvia kumartelematon kunnianosoitus Juice Leskisen (1950-2006) muistolle. Kuka tänä päivänä elää kaksoiselämää? Miksi elämästä ei vieläkään voi selvitä hengissä? Entä millaista huumoria matkasta Juankoskelle saakaan revityksi? Lukiolaisten käsissä klassikkokappaleet taipuvat taustaksi aivan uusille tarinoille – ehkä hyvinkin erilaisille, kuin mitä artisti itse aikoinaan olisi osannut arvata…

Esityksen on nuorten itsensä kirjoittamien kohtausten pohjalta esitykseksi sovittanut ja ohjannut kuopiolainen teatteri-ilmaisun ohjaaja Janne Puustinen ja sen musiikin lukiolaisyhtyeelle sovittaa ja ohjaa musiikin opettaja Anneli Tarvainen. Mukana on myös yläkoululaisia musiikin harrastajia.”

Kuvat: Iiro Lyytinen.

Kuvassa Wilhelm Hämäläinen, Nea Paloperä, Katariina Nuutinen, Anni Lahti ja Janika Niskanen.
Kuvassa Wilhelm Hämäläinen, Nea Paloperä, Katariina Nuutinen, Anni Lahti ja Janika Niskanen.
%d bloggaajaa tykkää tästä: