Takaisin kanavalla

Sivustoni päivitys on työkiireistä ja lomanvietoista johtuen ollut pitkähköllä jäähyllä – paljon on ehtinyt tapahtua sitten viime toukokuun. Tässä lyhyt katsaus siitä, mitä kaikkea on jo jäänyt taa, mitä uutta on ehtinyt syntyä ja mitä on luvassa jatkossa.

Let It Play!

Let It Play! kokosi Kuopion Musiikkikeskukselle neljän näytöksen aikana yhteensä peräti 1800 katsojaa. Musikaalin valmistaminen toisaalta oman alansa rautaisten ammattilaisten, toisaalta motivoituneiden lukiolaisten kanssa oli kokemuksena vertaansa vailla. Tätä kelpaa muistella vielä pitkään!

Santeri ja sataman arvoitus

Käsikirjoittamani Santeri ja sataman arvoitus oli nähtävillä heinäkuun ajan Kuopion matkustajasatamassa. Tiina Naumasen ohjaama esitys jäi itseltäni näkemättä kokonaan – oma kesä kului interreilatessa ympäri Eurooppaa. Onneksi katsojapalaute ja lehdistön kirjoittelu on puhunut puolestaan, ja nyt voin hyvillä mielin odotella, että pääsen katsomaan esityksen taltioinnin heti sen valmistuttua.

Koko kansan talo

Seuraava oma ohjaukseni Let It Play!:n jälkeen oli Kuopion kaupunginteatterin ja Teatteri Neljännen Soiton yhteistyössä toteuttama Koko kansan talo. Yhteisöteatteriprosessin pohjalta syntyneen käsikirjoituksen dramatisoi teatteri-ilmaisun ohjaaja Anni Marin, ja omaksi tehtäväkseni jäi tekstin sovittaminen ja ohjaaminen esitystilaan, Kuopion kaupunginteatterin kulisseihin. Teatterin tiloissa paikasta toiseen kiertävä Koko kansan talo sai ensi-iltansa 20. syyskuuta ja vastaanotto ja kiinnostus oli ilahduttava sekä yleisön että lehdistön taholta. Kymmenen loppuunmyydyn näytöksen myötä esitys sai seitsemän lisäesitystä, ja taitaapa näytöskausi jatkua vielä vuoden 2015 puolellakin… Lisänäytöksiin on vielä tilaa, joten ei muuta kuin lippuluukulle! Raimo Pesosen traileri tarjoilee pientä esimakua:

The Sound of Music

Ohjaus- ja opetustyön ohessa on välillä virkistävää heittää vastuu jonkun muun harteille ja keskittyä itse näyttelijälämpiössä hengailuun – sekä tietysti wienervalssin ja ländlerin tarkkaan hiottuun askellukseen. Kuopion kaupunginteatterin The Sound of Musicissa minut voi nähdä vilahtavan niin itävaltalaisena tanssiaisvieraana kuin natsisotilaanakin. On ilo olla osa isoa ja ammattitaitoista työryhmää silloinkin, kun oma tehtävä on lähinnä tukea muiden kannattelemaan kokonaisuutta.

Entäs nyt, Niskavuori?

Vuonna 2015 siilinjärveläisille riittää juhlavuotta joka lähtöön – Siilinjärven kunta täyttää 90 vuotta, Siilinjärven kansalaisopisto 50 vuotta ja siilinjärveläinen Teatteri Vivates 20 vuotta. Yhteisten tasakymmenten kunniaksi tahot ovat päättäneet toteuttaa yhteisen juhlanäytelmän. Olen itse aikoinani ollut aktiivinen vivateslainen ja tehnyt teatterille opiskelujeni ohessa muutamia vierailuohjauksiakin – mikäpä siis sen suurempi kunnia, kuin teatterin juhlanäytelmän ohjaaminen. Teatterilaiset ehdottivat, että teksti voisi olla jokin Niskavuorista, ja sehän olikin intohimoiselle klassikoitten möyhijälle mieluinen vaihtoehto. Hella Wuolijoen Entäs nyt, Niskavuori? saa ensi-iltansa Salmin salissa 18. huhtikuuta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: