Let it play!:n treenikausi starttaa

Tänään on taas jännät paikat, kun uuden proggiksen harjoituskausi pyörähtää käyntiin! Kyseessä on yhteistuotanto, jonka dramaturgina ja ohjaajana toimin. Esityksen nimi on  Let It Play! – Musikaalinen matka Broadwaylta West Endiin ja sen taustalla toimivat Kuopion kaupunginteatteri, Kuopion Musiikkikeskus ja Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukio.  Potpurimuotoinen esitys pureutuu kylmältä ja kovalta tuntuvaan musikaalibisneksen maailmaan, jonka takaa kuitenkin löytyy tavallisia ihmisiä omine haaveineen ja unelmineen.

Let it play!Vaikka koko suunnitteleva ja toteuttava työryhmä kohtaakin tänään toisensa ensi kertaa, on suunnittelutyötä kuitenkin tehty eri kokoonpanoilla jo viime keväästä saakka. Työskentelyn nuorten esiintyjien kanssa aloitimme erilaisilla teatteri-ilmaisuun ja esiintyjyyteen pureutuvilla työpajoilla työparini Kaisa Björkbackan ja produktion kumminäyttelijä Virpi Rautsialan kanssa viime syksynä. Nyt teksti alkaa olla valmis ja kaikkiaan yli 70 roolia on jaettu yhteensä 33 lukiolaisnäyttelijälle. Näyttelijöiden lisäksi lukion riveistä mukana on 15 tanssijaa, solisteja, monikymmenhenkinen kuoro sekä bändi.

Broadway- ja West End -musikaalien sävelmiä tulkitsee lukion bändin lisäksi kapellimestari Atso Almilan johdolla koko Kuopion kaupunginorkesteri, ja niinpä esityspaikka onkin kaupunginorkesterin kotinäyttämö, Musiikkikeskuksen Konserttisali. Käsillä on mielenkiintoinen ja monivärinen paletti, tulkaa toukokuussa katsomaan, mitä ollaan saatu aikaan!

Lippuja esitykseen myy Kuopion Musiikkikeskus sekä Lippupiste. Lisätietoa löytyy vaikkapa Kuopion kaupunginteatterin nettisivuilta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: