Teosesimerkki: Suuri hiljaisuus

Ylipappi Rattus (Kalle Kivinen), Aava (Anne Puustinen) ja Touko (Janne Puustinen). Kuva: Jasmin Äijö.

Ikonen, Pesonen, Puustinen:

Kylässä koillisessa

Osana Helsingin Kaupunginteatterin kolmevuotista Pääroolissa Jakomäki -hanketta Kaupunginteatterin, Pohjois-Helsingin Bändikoulu sekä Helsingin kulttuurikeskus Malmitalo toteuttivat Malmitalon ja Studio Pasilan näyttämöille teoksen Suuri hiljaisuus – esitys mahdollisesta tulevaisuudesta. Käsikirjoittamani tulevaisuuteen sijoittuva fiktio ammensi teemansa kolmen vuoden työskentelystä alueella ja sen aikana esille nousseista kysymyksistä ja toiveista. Näyttämöllä nähtiin esiintyjiä muun muassa jakomäkeläisestä Hilkat ja hukat -teatteriryhmästä sekä Pohjois-Helsingin bändikoulun livebändi.

On vuosi 2545 ja tuntemaamme maailmaa ei enää ole. Nuori Aava elää suljettua ja ilotonta arkeaan tulvalta säästyneessä betonikaupungissa, jossa tieto ja kehitys on kielletty. Vähitellen yhteisön luomat kulissit alkavat kuitenkin murentua. Koskettava ja teemoiltaan ajankohtainen näytelmä kertoo tulevaisuuden valinnoista ja yhteiskunnan arvomaailmasta. Uskaltaako Aava ottaa vastuun omiin käsiinsä ja toimia paremman tulevaisuuden puolesta? Mitä jos jossakin on edes pieni hitunen toivoa?

Tuotanto:

Helsingin Kaupunginteatteri, Pohjois-Helsingin Bändikoulu

Suunnitteleva työryhmä:

Laura Ikonen (ohjaus), Jenny Jumppanen (tuotanto), Aleksi Kinnunen (kapellimestari), Jonna Kuittinen (skenografia), Timo Oiva (musiikki), Janne Puustinen (teksti), Sarppa Seppänen (koreografia)

Esitykset:

Malmi-talo ja Studio Pasila, 9/2020 (5 näytöstä)

%d bloggaajaa tykkää tästä: