Teosesimerkki: Olipa kerran lapsi

Kuvassa Laura Ikonen ja Janne Puustinen. Kuva: Annika Mäkelä.

Ikonen, Jumppanen, Kinnunen, Puustinen, Vänskä:

Olipa kerran lapsi

Helsingin Kaupunginteatterin ja Pohjois-Helsingin Bändikoulun yhteinen Olipa kerran lapsi -esitys syntyi Suutarilan ja Tapulikaupungin päiväkotilapsilta saduttamalla kerätyn materiaalin pohjalta. Esityksessä neljä erikoislaatuista tutkijaa kokoontuvat purkamaan tutkimustuloksiaan mielenkiintoisesta ja jopa hieman hämmentävästä aiheesta: lasten elämästä.

Kokonaisuus oli työryhmän dramatisoima ja Jenny Jumppasen ohjaama. Musiikista ja äänisuunnittelusta vastaa Aleksi Kinnunen. Itse osallistuin sekä saduttamiseen ja tekstin dramatisointiin että toimin esityksessä näyttelijänä. Teosta esitettiin kiertueella helsinkiläisissä kirjastoissa, leikkipuistoissa ja palvelutaloissa sekä Helsingin Kaupunginteatterin Studio Pasilan aulassa.

Valokeilassa Koillinen -hankeessa Helsingin Kaupunginteatteri, Pohjois-Helsingin Bändikoulu, Zodiak – uuden tanssin keskus sekä Teatteri Tuike jalkautuivat Koillis-Helsingin kaupunginosiin vuosina 2019-2021 toteuttamaan taidetoimintaa yhdessä alueen asukkaiden kanssa.

Tuotanto:

Helsingin Kaupunginteatteri ja Pohjois-Helsingin Bändikoulu / Valokeilassa koillinen

Työryhmä:

Laura Ikonen, Jenny Jumppanen, Aleksi Kinnunen, Janne Puustinen, Anna-Maria Vänskä

Näytökset:

Helsinkiläiset kirjastot, leikkipuistot ja palvelutalot sekä Studio Pasila, 3/2019–9/2021 (17 näytöstä)

%d bloggaajaa tykkää tästä: