Teosesimerkki: Lihaa ja verta

Otto ja Minna lenkillä (Severi Roivanen ja Johanna Hopia). Kuva: JP Korpi-Vartiainen.

Janne Puustinen:

Lihaa ja verta

Teatteri Neljännen Soiton, Kuopion kulttuurihistoriallisen museon ja Kuopion kaupunginteatterin yhteistyönä syntynyt Lihaa ja verta – näytelmä kurotuksesta kohti elävää ihmistä sai ensi-iltansa Kuopion historiallisissa kortteleissa kesäkuussa 2017. Käsikirjoittamani ja ohjaamani esitys oli sisarteos Kuopion korttelimuseon näyttelylle Vapaus, rakkaus, tasa-arvo – salonkielämää Kuopiossa ja Helsingissä, ja sen valmistumista tukivat Osuuskunta KPY, Pohjois-Savon kulttuurirahasto, Kuopion Isänmaallinen Seura, Juhani Ahon Seura sekä Kuopion kaupunki.

Esityksessä omaa tietään etsivä nuori ohjaaja tutkii Minna Canthia, Juhani Ahoa ja Elisabet Järnefeltin perhettä. Hän haluaa tavoittaa historian lehdiltä eläviä ihmisiä, vapauden ja rakkauden ammattilaisia. Mutta mitä tehdä, kun jäljellä on enää pelkkiä sanoja ja kuvapatsaiden kivikiloja? Mitä on rajattu, mitä suljettu pois? Mitä kirjailija – tai nuori ohjaaja – näin tehdessään itse asiassa tuleekaan jäsentäneeksi?

Esitys toteutettiin korttelidraamana Kuopion korttelimuseon sekä läheisen lääninhallitusrakennuksen ja Piispanpuiston ympäristössä. Lippuja kuhunkin näytökseen oli myynnissä 30.

Tuotanto:

Teatteri Neljäs Soitto ja Kuopion kaupunginteatteri

Työryhmä:

Johanna Hopia, Harriet Jeffery, Jukka Kolehmainen, Helmi Knuutinen, Jussi Matias Korhonen, Riikkamaria Korhonen, Janne Puustinen, Severi Roivanen

Näytökset:

Kuopion historialliset korttelit, 6–8/2017 (15 näytöstä)

%d bloggaajaa tykkää tästä: