Teosesimerkki: Lauloit juuri -lyhytelokuva

Kuvassa Nea Lehto.. Kuva: Sonja Tolonen.

Pesonen, Puustinen, Tolonen:

Lauloit juuri

Helsingin Kaupunginteatterin ja Pohjois-Helsingin Bändikoulun lyhytelokuva Lauloit juuri sai ensi-iltansa Paikallismaisemia-festivaalilla Helsingin Tapulikaupungissa. Yhteisötaideprosessin lopputuloksena syntynyt elokuva on osa Valokeilassa Koillinen -taidehanketta.

Lauloit juuri on vajaan puolen tunnin mittainen lyyrinen läpileikkaus yhdeksäntoista koillishelsinkiläisen elämästä – kivusta ja toipumisesta, rauhasta ja läsnäolosta. Elokuvan käsikirjoitusmateriaali on syntynyt keväällä 2021 pidetyissä etätyöpajoissa, ja se on kuvattu eri puolilla Koillis-Helsinkiä osallistujille merkityksellisissä paikoissa.

Valkokankaalla nähdään yli 20 eri-ikäistä Koillis-Helsingin asukasta. Heistä valtaosa osallistui keväällä 2021 työpajoihin, joissa elokuvan pohjamateriaali tuotettiin. Ryhmän tuottaman materiaalin pohjalta esityksen ovat käsikirjoittaneet elokuvan ohjaaja Janne Puustinen, apulaisohjaaja-dramaturgi Martta Pesonen, kuvaaja Sonja Tolonen sekä äänisuunnittelija Aleksi Kinnunen.

Elokuva on nähtävillä Helsinki-kanavalla.

Tuotanto:

Helsingin Kaupunginteatteri, Pohjois-Helsingin Bändikoulu

Suunnitteleva työryhmä:

Aleksi Kinnunen (musiikki), Martta Pesonen (teksti, apulaisohjaus), Janne Puustinen (teksti, ohjaus), Sonja Tolonen (teksti, kuvaus, leikkaus)

Ensi-ilta:

Paikallismaisemia-festivaali, 9/2021

%d bloggaajaa tykkää tästä: