Teosesimerkki: Kummat kutsut! (Vilket kalas!)

”Ihmeellinen laukku!” (Hannu Böök, Meri-Tuuli Lönn ja Katarina Rodopoulos.) Kuva: Kai Kangassalo.

Janne Puustinen:

Kummat kutsut! (Vilket kalas!)

UusiTeatterille käsikirjoittamani ja ohjaamani Kummat kutsut! sai ensi-iltansa Olympiateaternilla Tukholman Vasastanissa 18. helmikuuta, ja sen ruotsinkielinen versio Vilket kalas! seurasi perässä 7.3. Kysymyksessä oli paitsi satavuotista Suomea myös 15-vuotiasta UusiTeatteria juhlistava koko perheen esitys, jossa kolme näyttelijää saapuvat tyhjään teatteriin viettämään salaperäisiä kutsuja, joiden sankarista ei ole tietoa. Esitys oli satuja ja tarinoita sekä historiaa ja nykypäivää sekoittava leikkisä kokonaisuus, joka muistutti katsojaansa siitä, että aina on aihetta juhlaan

Esityksen molempia kieliversioita esitettiin sekä Tukholmassa että kiertueella eri puolilla Ruotsia kevään 2017 ajan. Kesätauolta esitys palasi elokuussa, kun se vieraili juhlavuoden kunniaksi järjestetyillä Sthlm/Suomi-festivaaleilla Tukholman Kungsträdgårdenissa. Esitys oli teatterin ohjelmistossa sekä kotinäyttämöllä että kiertuenäytöksinä helmikuuhun 2018 saakka.

UusiTeatteri on ruotsinsuomalainen kaksikielinen teatteri Tukholman Vasasatanissa. Teatteri on vuodesta 2002 lähtien valmistanut esityksiä lapsille ja nuorille, pääasiassa kantaesityksiä. Omaa ennakkotyötäni projektin parissa tukivat Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto sekä Pohjoismainen kulttuuripiste.

Tuotanto:

UusiTeatteri

Työryhmä:

Hannu Böök, Meri-Tuuli Lönn, Sari Nuttunen, Janne Puustinen, Katarina Rodopoulos, Pekka Tuppurainen

Näytökset:

Olympiateaternilla sekä kiertueella ympäri Ruotsin, 2/2017–2/2018)

%d bloggaajaa tykkää tästä: