Teosesimerkki: Koko kansan talo

Irma (Tiina Maansydän) ja vahtimestari Leikonen (Lasse Forsgrén). Kuva: Matias Snellman.

Anni Marin, Janne Puustinen:

Koko kansan talo

Koko kansan talo on ohjaamani esitys, joka syntyi yhteistyössä Kuopion kaupunginteatterin ja Teatteri Neljännen Soiton kanssa. Noin tunnin mittainen esitys liikkui neljän näyttelijän ja 30 katsojan kanssa vastaremontoidun Niiralan teatteritalon lämpiöissä ja kulisseissa.

Teatteri Neljäs Soitto on savolaisista vapaan kentän teatterintekijöistä koostuva ryhmä, jonka tavoitteena on yllättää, hämmästyttää ja havahduttaa – viedä teatteria ja teatterillisia kohtaamisia sinne, missä niitä normaalisti ei ole totuttu näkemään.

Esityksen käsikirjoitus syntyi keväällä 2014 toteutetun yhteisöteatteriprosessin pohjalta, jossa materiaalia esitykseen kerättiin muun muassa kuva- ja kirjoituskilpailun sekä eri kohderyhmille suunnattujen työpajojen kautta. Tämän aineston sekä työryhmän itsensä tuottaman materiaalin pohjalta Anni Marinin pieteetillä suorittama dramatisointi tuotti tekstin, jonka kanssa sain heittäytyä oman ajatteluprosessini ääreen.

Taiteen edistämiskeskuksen lisäksi teoksen valmistamista tuki Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Tuulikaappi-projekti, jossa mallinnettiin uusia tapoja teatterin tuottamiseen. Projekti oli kulttuurin tuottamiseen erikoistuneen Anya Productionsin koordinoima, ja siinä Anja Lappi tutki vapaan kentän taitelijoiden ja kaupunginteatterin mahdollisuuksia synnyttää uudenlaisia yhteistyömuotoisia esityksiä.

Tuotanto:

Teatteri Neljäs Soitto ja Kuopion kaupunginteatteri

Työryhmä:

Lasse Forsgrén, Riikkamaria Korhonen, Anni Marin, Janne Puustinen, Tiina Maansydän

Näytökset:

Kuopion kaupunginteatteri, 9/2014–4/2015 (23 näytöstä)

%d bloggaajaa tykkää tästä: