Teosesimerkki: Homokansan lauluja

Edessä Muuttaja (Hanna Heikkilä). Kuva: Ingemar Raukola.

Janne Puustinen:

Homokansan lauluja

Homokansan lauluja oli prosessimuotoisesti syntynyt musiikkiteatteriesitys ihmisistä, ilmiöistä ja intohimoista Helsingin Kalliossa. Esityksen ensi-ilta oli Valtimonteatterin vierailunäyttämöllä, minkä lisäksi sitä esitettiin Café Pirittassa, Café Mascotissa ja Kansallisteatterin Lavaklubilla sekä Kanneltalossa ja SHT:n harrastajateatterikesässä Jyväskylässä. Esityksen elävän musiikin sävelsivät muusikot Salla Markkanen ja Pekka Saukkonen

Esityksen moninäkökulmainen teksti oli dramatisointi työryhmän tuottamasta tekstimateriaalista. Esitystä valmisteltaessa lainsäädäntömuutokset tasa-arvoisen avioliittolain toimeenpanemiseksi oli juuri saatettu käyntiin, ja tälle maaperälle rakensimme kollaasin työryhmän jäsenten esiin nostamista haaveista, unelmista, muistoista ja kokemuksista.

Suomen harrastajateatterikesän festivaaliraadin mukaan kysymyksessä oli ”vastaansanomaton esitys, joka sieppaa katsojan syliinsä näyttelijäntyön vilpittömyydellä, avoimuudella, vahvalla läsnäololla sekä saumattomasti dramaturgiseen kokonaisuuteen istuvalla musiikilla. Häpeämättömästi ja liikaa alleviivaamatta esitys on yhteiskunnallista teatteria, joka on rohkeasti omalla asiallaan huumoria ja itseironiaa unohtamatta”.

Tuotanto:

Helsingin Gayteatteri

Suunnitteleva työryhmä:

Salla Markkanen (musiikki), Janne Puustinen (teksti, ohjaus), Pekka Saukkonen (musiikki), Veli Toppinen (tuotanto)

Esitykset:

11/2015–7/2016 (15 näytöstä)

%d bloggaajaa tykkää tästä: